Hogy ki is vagyok…? Valószínűleg rokon lélek, ha már ezen az oldalon jársz 🙂 De tudom, hogy igazából, nem a nevemre és az adószámomra vagy kíváncsi (azt megtalálod az Impresszumban), hanem arra hogy MILYEN vagyok. Megpróbálom röviden és tömören összefoglalni.

Letisztult Szinte mindenki, aki nálunk jár megjegyzi, hogy “itt milyen rend van”. Pedig én sosem szoktam rendet rakni, a rend szinte magától teremtődik. Egyszerűen bennem is rend van és ez sugárzik ki a környezetemre. A rajzaimat is sokan jellemezték úgy, hogy bármit is ábrázoljon, valamiféle letisztultság és harmónia árad belőlük.
Derűs Megadatott számomra, hogy egy sikeres szakmai karrier mellett magam döntsek úgy, hogy több időt akarok a hobbimnak szentelni, amely így előlépett fő foglalkozássá. Nem kényszervállalkozó vagyok, nem az egzisztenciám múlik azon, sikerül-e bizonyos számú tányért elkészítenem és eladnom az adott hónapban. A mai napig örömömet lelem a festésben, és azt mondják ez látszik is a munkáimon. Sosem izzadtságszagúak.
Precíz Pénzügyi és Számviteli képesítéssel nem is lehetnék más. Racionális, gyakorlatias ember vagyok. Ez lehet, hogy ezen az oldalon nem tűnik fontosnak, pedig nagyon lényeges szerintem, hogy a kreatív munka mellett se feledkezzen meg az alkotó  pl. a rendelések pontos nyilvántartásáról vagy a számlaadásról. Az elő-és utókalkuláció a reális árazást teszi lehetővé, hatékony munkafolyamatokkal pedig a költségek csökkenthetők. Szóval a vevőnek sem mindegy, hogy a művész a földön (is) járjon.
Kreatív Itt írhatnám, hogy “mióta az eszemet tudom”, mert kb az óvodában kezdődött minden. A tűzzománctól a korongozásig, a falfestéstől a papírmaséig rengeteg technikát kitapasztaltam, mindenbe belekóstoltam. Ahogy nemrégiben mondtam is valakinek, csak a harangöntés és a csipkeverés maradt ki szerintem. Mostanra a porcelánfestés szinte teljesen leköti minden szabad vegyértékemet, de továbbra is érdekelnek az újdonságok és tele vagyok ötletekkel.
Megbízható Vezető állásban ez minimum követelmény. És úgy gondolom, hogy amit egy multinacionális cég elvárt, az megilleti a “privát” ügyfeleimet is. Soha, de soha nem mulasztottam el megígért határidőt. Ha láttam, hogy rajtam kívül álló okból nem fogom tudni teljesíteni (kórházba kellett mennem pl.) akkor jó időben előre értesítettem minden várakozót, hogy keressen más ajándékot. Nem tűnök el, nem sumákolok. Ha hibázok akkor beismerem és keresem a megoldást.
Eredeti A több évtizedes csapongás a kézműves technikák sokszínű világában olyan tapasztalattal gazdagított, amiket a porcelánfestésben sem félek használni. Lehet, hogy teljesen unorthodox megoldásokhoz folyamodom néha, de ettől lesznek az én munkáim felismerhetően mások, mint a többi száz meg százezer. Nem, nem úgy festek mint a klasszikus porcelánfestők. De mára felismertem, hogy ez nem baj, hanem érték.
Érett Talán az eddigiekből is kiderült, hogy nem vagyok egy csitri. Túl vagyok a kamaszkori lázongáson, a karrierépítésen, a családalapításon. Nem kell már bizonyítanom semmit senkinek. A nyugdíj azért még odébb van, és tele vagyok tettvággyal és lelkesedéssel, de ezt saját örömömre csinálom. Azt a rengeteg élettapasztalatot, amit a szakmai életutam során szereztem, meglepően jól tudom kamatoztatni ezen az új területen is. Úgy vélem vannak dolgok, amiket csak az idő tud megérlelni, nem lehet siettetni, iskolában elsajátítani.

A keresztnevem Ildikó, de szólíts nyugodtan Ildinek. Ennyi remélem kielégítette a kíváncsiságodat 😉