Nagymamám régi kézzel írott receptje szerint készített cseresznyés lepény újragondolás nélkül, mert úgy tökéletes ahogy van. Csak erős idegzetűeknek ajánlom, akit nem zavar hogy egy süteménybe tojás és cukor is kell. Sőt, még fehér búzaliszt és disznózsír is 😮 De legalább laktózmentes…


Hozzávalók

  • 10 dkg zsír
  • 3 tojás
  • 14 dkg cukor (ne kérdezzétek ez hogy jött ki, de ez van szó szerint odaírva)
  • 20 dkg liszt
  • fél sütőpor
  • 1 kg cseresznye

Elkészítés

  1. A zsírt a tojások sárgájával kikeverjük. Beletesszük a kristálycukrot is és összekeverjük.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a tojásos krémbe.
  3. Apránként hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és a tetejét megszórjuk a cseresznyével (én kimagozom, de készülhet “köpködős” változatban is). Az 1 kg cseresznye kicsit sok, de a recept akkor íródott amikor a kertben még állt a két hatalmas cseresznyefa és nem bírták hová tenni a termést. Ha ennyit nem is muszáj rátenni, de azért akkor jó a süti, ha a vékonyra kisimított tésztát teljesen ellepi.
  5. Előmelegített sütőben lassú tűzön kb 40 percig sütjük.

Tálalás

A cápás gyerek étkészlet lelőhelye: http://szizi.hu/kategoria/ajandekcsomag/

 

Békebeli cseresznyés lepény
Cimke:

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .