Tuti mézeskalács receptből ebben az időszakban nincs hiány, és mindenki a sajátjára esküszik. Én ellenben Zsuzsa barátnőmére esküszöm, mert kb 10 éve eszerint készítem és mindig finom és puha lett. A képen látható figurák is ebből az alaptésztából készültek. Hozzávalók
Kalózpiknik
Az IGAZI carbonara titka
A szublimációs eljárás
A szublimációs eljárás jellemzői A kívánt kép porcelán tárgyra való felvitelének egyik módja a szublimációs eljárás. Lényege a speciális szublimációs, azaz hőérzékeny festékek használatán alapszik, melyek kémiai tulajdonságuk szerint megfelelő hő (150 °C felett) és nyomás hatására az alapanyag strukturális részévé
Műhely videók
Kincskereső – APOLKA evőeszközök
Színes és vidám, amiért rajonganak a gyerekek! Apollónia, vagy ahogyan sokan ismerik, APOLKA 2007 óta készít egyedi díszítésű evőeszközöket. Az APOLKA evőeszközök mindegyikének alapanyaga kiváló minőségű (olasz Gnali márkájú) rozsdamentes acél evőeszköz és polymer clay, amelyeket hőre keményedő lágyított műanyaggal
Kincskereső – BLESSYOU textil szalvéták
Cime di rapa (tarlórépa) fokhagymás olajjal
Olaszországban tájegységenként más és más neve van ennek a főként párolva, köretként vagy tésztával fogyasztott zöldségnek. Hívják cime di rapa-nak, friariellinek, broccolettinek… nagyon szeretem a jellegzetes, enyhén kesernyés ízét ezért rákerestem hogy vajon hogyan hívják magyarul: elég prózai módon ez