A krémlevesek nagyon jól jönnek olyankor, amikor a második fogás önmagában kevés lenne, és valamivel ki kell egészíteni a menüt amit pillanatok alatt össze lehet dobni, nem kell még azzal is pepecselni. Az alábbi recept a szokásosnál gazdagabb ízvilágú, tartalmasabb leves a benne lévő sajtnak köszönhetően. Sűrítéshez krumplit használtam, liszt nincs benne, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják.


Hozzávalók

  • egy fej brokkoli
  • 2 kisebb vagy egy nagyobb szem krumpli
  • 50 g kecske krémsajt
  • só, bors, rozmaring
  • pirított mandula vagy pirított kenyérkockák

Elkészítés

  1. A brokkolit megtisztítjuk, rózsákra szedjük, a szárát felaprítjuk. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk.
  2. A zöldségeket annyi sós vízben feltesszük főni, ami éppen csak ellepi. 
  3. Ha a zöldség megpuhult, hozzáadjuk a krémsajtot és a fűszereket és botmixerrel pépesítjük.
  4. Durvára vágott pirított mandulával vagy pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Brokkoli krémleves kecskesajttal

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .