Ha egy egyszerű, könnyen elkészíthető de laktató és ízletes ételre vágysz, akkor a chili con carne remek választás. Hívhatod hagymás babnak is, ha úgy jobban tetszik 🙂 Az eredeti recepttől annyiban tértem el, hogy nem darált hússal hanem sütni való kolbásszal készítettem, ez extra ízt ad neki a csípős paprikán felül. A Madárkás kert curry-s fürjtojása opcionális hozzávaló, de nagyon látványos és finom párosítás!


Hozzávalók

  • 250 g száraz tarkabab
  • 1 szál sütni való kolbász
  • 1 fej hagyma (salotta, ha van)
  • 200 g hámozott paradicsom vagy paradicsompüré
  • olaj, só, bors, chili paprika
  • tálaláshoz currys-ecetes fürjtojás (opcionális)

    Elkészítés

  1. A babot egy éjszakára beáztatjuk. Másnap 30 percig előfőzzük, félretesszük.
  2. Az olajon a hagymát üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a bőrétől megszabadított kolbászt. A fakanállal kissé szétnyomkodjuk és pár percig pirítjuk.
  3. Hozzátesszük a chili paprikát, a paradicsomot és beletesszük az előfőzött babot. Sózzuk-borsozzuk és lassú tűzön kb 30-45 percig főzzük, amíg a bab teljesen meg nem puhul.
  4. Tálaláskor félbevágott főtt fürjtojást tettem rá.
Chili con carne kolbásszal és fürjtojással
Cimke:         

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .