Diós tészta olasz módra

Amikor férjemmel megismerkedtünk és elkezdett több időt eltölteni Magyarországon, kisebb kultúrsokk volt számára a porcukros mákos és diós tészta (pedig milyen jó is az 😉 ) Aztán lassanként felfedeztem, hogy tulajdonképp az olaszok is készítenek diós-, krumplis-, káposztás tésztát, csak kicsit másképpen. A diót gorgonzolával párosítva használhatjuk ravioli tölteléknek, de ennél egy sokkal egyszerűbb elkészítésű receptet hozok inkább, a “villámvacsora” jegyében.


Hozzávalók

  • fél póréhagyma
  • 80 g érlelt sonka (speck) vagy húsos szalonna
  • 100 g durvára vágott dió
  • 200 ml tejszín
  • parmezán
  • fehér bor
  • olívaolaj, vaj
  • fejenként 100 g durumtészta

Elkészítés

  1. Kevés olívaolajon és vajon (kb fele-fele) megpároljuk a felaprított pórét és a sonkát. Felöntjük egy kis fehérborral és elpárologtatjuk.
  2. Hozzáadjuk a durvára várott diót és a tejszínt és összeforraljuk.
  3. Lobogó bő sós vízben kifőzzük a tésztát.
  4. A tésztát összekeverjük a diós mártással, a tetejét megszórjuk borssal és reszelt parmezán sajttal.
Diós tészta olasz módra
Cimke:     

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .