Mikor már elérhető áron kapható a zamatos szabadföldi eper, a savanykás rebarbarával párosítva isteni pitét készíthetünk belőle. Amilyen látványos annyira finom is! Langyosan a legjobb, mikor a töltelék már kicsit megszilárdul. Vendégvárónak is alkalmas; a tészta és a töltelék is elkészíthető előző nap, másnap csak a formába kell tenni és kisütni majd begyűjteni a bókokat 🙂


Hozzávalók

Tészta

250 g liszt

125 g vaj

1-2 ek hideg víz

60 g porcukor

1/2 cs. sütőpor

reszelt citromhéj

Töltelék

300 g eper

1 csomó rebarbara

80 g cukor

1 ek keményítő

kis fahéj

 

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit minél gyorsabban dolgozva (vagy robotgéppel) összegyúrom és fél órára hideg helyre teszem.
  2. A rebarbara szárakat kisebb kockákra aprítom és a cukor hozzáadásával párolni kezdem.
  3. Mikor a rebarbara már majdnem megpuhult, hozzáadom a megtisztított feldarabolt epret és a keményítőt és addig főzöm, míg krémes de még kissé darabos állagú nem lesz.
  4. A tészta kétharmadával kibélelek egy pite formát és 10 percig 180 fokos sütőben vaksütéssel elősütöm, hogy a töltelék ne áztassa majd nagyon el a tésztát.
  5. A pitébe beleteszem a tölteléket, a tetejét a maradék tésztából készített ráccsal díszítem.
  6. 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütöm.

Tálalás

A képen látható tányér lelőhelye: http://szizi.hu/kategoria/ajandekcsomag/ 

Epres-rebarbarás pite
Cimke:

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .