Légy derűs!

Az ember lelkének is szüksége van napi táplálékra, különben beleszürkül a hétköznapokba. Vedd magad körül kedves, szívmelengető tárgyakkal amelyek minden nap mosolyt csalnak az arcodra! A vitrinben őrizgetett méregdrága porcelán csak ünnepnapokon kerül az asztalra, ritkán látjuk őket. Munkanapból sokkal több van a naptárban mint piros betűsből, amikor ugyanannyira – vagy talán még inkább – szükség van arra, hogy az étkezés során jó hangulat legyen és feltöltődhessen a család. 
Ehhez járulok hozzá a színes, vidám, strapabíró étkészleteimmel. Ezek nem lenyűgözni, hanem mosolyra deríteni készülnek. Nem nyomasztó tökéletességet, hanem felszabadult spontaneitást árasztanak, mint amit én érzek mikozben festem őket. 
 

Légy igényes!

Az étkezés minőségének fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Egészségünk és vitalitásunk nagyban függ a helyes táplálkozástól, erről napjainkban szerencsére már rengeteg cikk és gasztroblog szól. De ha már az alapanyagok beszerzésére és az étel elkészítésére gondot fordítunk, az sem lehet mindegy hogyan tálaljuk. Az ételek élvezeti értéke jelentősen emelkedik, ha a tálalásuk is színes, kívánatos. Az általam festett készletek optimális alternatívát jelentenek az olcsó tömegáru és a méregdrága dizájner termékek között. Darabonként igény szerint is összeválogathatod, nem kell egyből egy teljes készletet megvenni. Már egy-egy darab is színt visz az asztalra és hangulat szerint váltogatható.
 

Légy felelős!

Szülőként biztosan te is gondot fordítasz rá, hogy gyermeked egészségesen táplálkozzon. Időt és energiát nem kímélve finom és tápláló ételeket készítesz, és rá szeretnéd szoktatni hogy ezeket örömmel fogyassza? Mi sem segíthet jobban téged ebben, mint egy vidám névre szóló kis saját étkészlet, amiből élvezettel esznek a kicsik. Az asztal körül eltöltött idő nem lesz nyűglődés, ha van mit nézegetni evés közben. Nem kell többé hiába szólni, és megalkuvásképp a nappaliban a kanapén majszolni valamit. Ha pedig a helyes étkezési kultúra kis korban rögzül, az kamasz- és felnőtt korban is természetes igény marad. Nyugodtan teríts ezzel már kicsi korában a gyereknek, mert csak így tanulja meg, hogy a szép dolgokat is szabad – sőt kell – használni! Hidd el, vigyázni fog a szívének kedves kis tányérkára. Ha mégis megsérül valamelyik darab akkor sincs tragédia, nem kell szívbajt kapni! Bármikor tudom pótolni, hisz egyesével kézzel festem, nincs kifutó széria 🙂
 

Légy tudatos!

Ma már egyre többen ismerik fel, hogy a műanyagok elárasztják Földünket, és ha nem teszünk ellene mi magunk is a saját szintünkön és lehetőségeinkhez mérten, az felelőtlenség a gyerekeinkkel szemben. Örvendetes, hogy a bevásárláshoz már sokan textil táskát használnak, nem kérnek zacskót. Terítésnél mégis sok még a műanyag és az eldobható dolog. Tégy ez ellen!
A porcelán ellenálló a kémiai hatásokkal szemben, nem színeződik el, nem tapadnak meg rajta a baktériumok és az illatok, fertőtleníthető. Az általam festett készleteknél a könnyed stílus mögött szigorú minőségi követelmény áll: bírja a mindennapos használatot, a mikrót, a mosogatógépet. Ha nem történik vele baleset, akkor még az unokák is ebből ehetnek. A kiegészítők között mosható textil étkezési alátéteket is találsz.
 

Legyen az evés élvezet!

 
Ne a vitrinbe, az asztalra tedd!