Ha nyár, akkor koktélparadicsom! Elég egy zsebkendőnyi terület – akár a balkonon is – ahol pár tő elfér, és kora nyártól őszig folyamatosan lehet szüretelni. Fantasztikus érzés, ha az ember csak kiszalad és leszed egy pár szemet a salátához vagy a tésztaszószhoz! Ha pedig ennél bőségésebb a szüret (vagy a piacon szerzünk be nagyobb mennyiséget), akkor érdemes a tepsis paradicsommal megpróbálkozni. Sült húsok mellé, tésztákhoz vagy salátába nagyon finom kiegészítő. Mivel nincs grammra pontos receptje ezért csak a hozzávalókat és az elkészítési módot sorolom fel, a többi a rendelkezésre álló paradicsom mennyiségétől függ.


Hozzávalók

  • koktélparadicsom
  • fokhagyma
  • oregano, kakukkfű
  • só, kevés cukor
  • olívaolaj

Elkészítés

  1. A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük vágott felükkel fölfelé.
  2. A zöldfűszereket és a fokhagymát apróra vágjuk és a paradicsomra szórjuk.
  3. Megsózzuk és kevéske cukorral meghintjük (csak a karamellizáció miatt)
  4. Meglocsoljuk olívaolajjal és 140 fokos sütőben 30-40 percig sütjük.

 

Fűszeres sült paradicsom
Cimke:         

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .