Sütőtökös gnocchiIlyenkor ősszel annyira kívánatos és olcsó a sütőtök a piacon, hogy a minél változatosabb felhasználáshoz megkerestem az olasz sütőtökös gnocchi receptjét is. Többször is próbálkoztam vele, de nem sikerült jól mert a recept szerint gyúrható, kézzel formázható tésztát kellene hogy kapjunk, de ehhez nekem mindig annyi lisztet kellett még hozzáadni a receptben jelzett mennyiségen felül, hogy végül túl kemény lett a nudli. Aztán egy étteremben az alakjából rájöttem a titokra: kanállal szaggatják, mint mi a galuskát, így nem baj ha lágyabb a tészta.

Hozzávalók

  • 300 g sütőtök (főzve, pürésítve)
  • 2 tojás
  • 350 g liszt
  • só, bors
  • fél póréhagyma,
  • 50g vaj,
  • húsos szalonna (speck),
  • parmezán

Elkészítés

  1. A sütőtököt megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd krumplinyomón áttörjük (vagy ha lusta vagy, mint én, akkor turmixban pépesíted).
  2. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a sót, és kikeverjük a tésztát. Lobogó sós vízbe evőkanállal kell beleszaggatni és kb 4-5 percig főzni.
  3. Közben serpenyőben a vajon megpároljuk a pórét meg a kockára vágott szalonnát, és erre szedjük rá a kifőtt galuskát. Jól összeforgatjuk.
  4. A tetejét tálaláskor megszórjuk reszelt parmezánnal.
Gnocchi di zucca – Sütőtökös galuska
Cimke:

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .