zöldbabos csirkemell

A kedvenc szombati piacom nemrégiben egy új standdal bővült: Nagy Zsófia (alias NZS Fűszerfarm) árul mindenféle izgalmas fűszerkeveréket. A provanszival is nagyon kacérkodtam, de most csak egy fajtát engedélyeztem magamnak, és hosszas szagolgatás után a görög fűszersó lett a kiválasztott. Mivel római kömény is van benne bőven, engem lehunyt szemmel India ízeire emlékeztetett, ezért lett belőle egy identitászavaros, kettős állampolgár görög-indiai csirke. Valószínűleg egyik konyha sem vallaná teljes egészében magáénak a receptet, de mindkettő stílusból van benne egy kevés.

Hozzávalók

  • 1 db csirkemell
  • 300 g zöldbab
  • 1 db hagyma 
  • 2 dl natúr joghurt
  • csípős paprika
  • kis darab gyömbér (opcionális)
  • görög fűszersó
  • olaj, 20 g vaj

Elkészítés

  1. A csirkemellet felkockázzuk, a fűszersóval meg (olíva)olajjal bepácoljuk és legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A zöldbab végeit levágjuk, kisebb darabokra aprítjuk és lobogó sós vízben 10 percig előfőzzük.
  3. Serpenyőben megolvasztunk egy kis darab vajat, rádobjuk a karikára vágott hagymát meg a csípős paprikát és pirítani kezdjük. Egy perc elteltével a pácolt csirkemell kockákat is rátesszük és ráreszeljük a gyömbért. Kb 6-8 percig sütjük, majd ráhozzátesszük a zöldbabot és felöntjük a joghurttal.
  4. További 7-8 percig együtt főzzük. Ha nem sűrűsödne be eléggé a joghurtos szaft, akkor egy keveset vegyünk ki belőle, keverjük ki egy kanálka liszttel és tegyük vissza a serpenyőbe.
  5. Párolt rizzsel tálaljuk.
Fűzeres zöldbabos csirkemell
Cimke:         

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .