Piacozós napon mindig abból improvizálok, amit éppen “vadásztam”. Jelen esetben a mángold, a kecskesajt és a tojás indította el az ötletet… Hazafelé még beugrottam a közértbe kész leveles tésztáért. Lehetett volna linzertésztát is gyúrni hozzá, de akkor nem készültem volna el vele ebédre. Ha neked nem ennyire sietős, akkor azzal is készítheted, ugyanilyen finom lesz! 


Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 csomó mángold
  • 15 dkg kecskesajt
  • 3 tojás
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 50 ml tejszín
  • só, bors

Elkészítés

  1. Ha fagyasztott leveles tésztát használunk, akkor felengedjük a tésztát.
  2. A mángold leveleit alaposan megmossuk, a levélnyeleket felkockázzuk, a leveleket laskára vágjuk. Sós forró vízben először a levélnyeleket főzzük 2 percig, majd a leveleket is hozzátéve további 3 percig főzzük, leszűrjük.
  3. Egy tálban összekeverjük a tojásokat a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. Hozzátesszük a kockára vágott sajtot, a kihűlt, lecsöpögtetett mángoldot és a zsemlemorzsát.
  4. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektatjük a leveles tészta felét, rásímítjuk a tölteléket, majd befedjük a tészta másik felével.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 percig sütjük.
Kecskesajtos mángoldlepény
Cimke:     

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .