A “főzelék” mint olyan, a maga rántásos-habarásos elkészítési módjával teljesen ismeretlen fogalom az olasz konyhában. (Megjegyzem a tejfölt sem ismerik, nem használják.) A zöldségeket inkább párolva, olívaolajjal, fűszerekkel fogyasztják. A piacon elcsábultam egy kis gyalult tökre meg egy csokor kaporra, mert én nagyon szeretem a tökfőzeléket, de megkíséreltem “lefordítani” olaszra. A végeredmény nagyon jó lett, ízében teljesen hozza a főzelékét, viszont a lisztes rántás vagy tejfölös habarás elhagyása miatt sokkal könnyebb fogás és gluténérzékenyek is bátran ehetik.


Hozzávalók

  • 1 kis fej vöröshagyma (még jobb a salotta vagy sonkahagyma)
  • 30 g vaj
  • 500 g gyalult tök
  • kis csopor kapor
  • feltét: sütni való kolbász

Elkészítés

  1. A hagymát hajszálvékony szeletekre vágjuk, vajon üvegesre pároljuk az apróra vágott kaporzölddel együtt.
  2. Hozzáadjuk a gyalult tököt, megsózzuk és lefedve kb 10 perc alatt a saját levében lassú tűzön megpároljuk. Ha lehet, akkor a serpenyőt rázogatva keverjük meg ne fakanállal, hogy ne törjük össze nagyon a tököt. Ha túl sok levet engedne, akkor a végén vegyük nagyobbra a lángot és fedő nélkül forraljuk el a felesleges vizet.
  3. Feltétként sült mangalicakolbászt adhatunk hozzá.
“Mentes” tökfőzelék (avagy tökfőzelék olaszul)
Cimke:

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .