provanszi csirkecombA receptötletet a piacon vásárolt Nagy Zsófi-féle Provanszi fűszerkeverék ihlette (igen, a múlt heti görög után elcsábultam erre is). A klasszikus keveréktől abban különbözik hogy van benne egy csipet levendula is, amit lehet utálni vagy imádni, de mindenképp karakteressé teszi a vele készült ételt. Én személy szerint nem vagyok híve a mostani divatnak, hogy tegyünk bazsalikomot meg levendulát mindenbe ha kell ha nem, de itt most nagyon jó helyre került.

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb kicsontozva
  • 5 dkg vaj
  • Provence fűszersó (NZS Fűszerfarm)
  • fél citrom héja és leve

Elkészítés

  1.  A csirkecombokat kicsontozzuk, megmossuk, leszárítjuk. Megszórjuk mindkét oldalát a fűszersóval és 5 dkg vajon bőrös felükkel lefelé sütni kezdjük.
  2. Közben a fél citromot vékonyan meghámozzuk és a citromhéjat vékonyan gyufaszálra vágjuk. (Megj.: volt szerencsém a tavasszal egy cédrusgyümölcsöt vennem, ami úgy néz ki mint egy túlméretezett félresikerült citrom. Az íze is hasonló, de fanyarabb. Egyszerre sok lett volna felhasználni, ezért a héját kis lapocskákban lefagyasztottam, és ehhez a recepthez is azt vettem elő. De ha nem lett volna ilyesmi a mélyhűtőmben, akkor citromhéjat tettem volna bele)
  3. Ha a combok bőrös fele megpirult akkor megfordítjuk és rászórjuk a citromhéjat is. A csirke általában enged annyi szaftot hogy nem szükséges menet közben folyadékkal felönteni, de ha nagyon pirulna akkor kevés citromlevet tehetünk alá.
  4. Összesen kb 15 percig sütjük, a végén meglocsoljuk kevés citromlével. Friss kovászos kenyérrel tálaltam.
Provanszi csirkecomb

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .