répatortaMíg a fiam kisebb volt, a szülinapi zsúrok közkedvelt süteménye volt ez a répatorta. Olyankor bevontam csokimázzal és megszórtam színes cukordrazséval, így még mutatósabb lett. Egy nagyobb kapcsos tortaformához dupla adag tésztát kell kikeverni. 

Most kaptam a Csillagfény Kerámiától ezt a gyönyörű piros szív alakú sütőformát, gondoltam újra előveszem ezt a receptet, hiszen répa szezon van.

Hozzávalók

  • 200 g sárgarépa
  • 2 tojás
  • 100 g cukor
  • 50 g (5 kanál) napraforgó olaj
  • 100 g liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 50 g mazsola
  • 50 g kókuszreszelék
  • fahéj, szerecsendió, csipet só
  • vaj a kikenéshez

Elkészítés

  1. A répát megtisztítjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A mazsolát hideg vízben beáztatjuk.
  3. Egy tálban a tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olajat, a reszelt répát, a sütőporral összekevert lisztet, a fűszereket, egy csipet sót a kinyomkodott mazsolát és a kókuszreszeléket.. Jól összedolgozzuk.
  4. A sütőformát kivajazzuk, beleöntjük a tésztát és 180 fokos sütőben kb 40 percig sütjük. 
  5. Rácson hagyjuk kihűlni.

 

Répatorta

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .