“…a festett porcelánjaimmal olyan dolgot tudok adni az embereknek, ami nélkülem nem létezne, pont az és pont úgy biztosan nem.”


A stílus

A munkámban azt szeretem, hogy olyasminek tudok tárgyi formát adni, ami csak az én – vagy a megrendelő fantáziájában létezett – és nélkülem nem tudna megvalósítani. Úgy érzem a festett porcelánjaimmal olyan dolgot tudok adni az embereknek, ami nélkülem nem létezne, pont az és pont úgy biztosan nem. Minden kisgyerek, aki csak a saját tűzoltós tányérjából hajlandó megenni a spenótot és minden meglett férfi aki elsírja magát a születésnapi emléktányértól azt az érzést kelti bennem hogy nem dolgoztam hiába, hogy a munkámat szeretik és megbecsülik. Ez az az érzés, amit egy nagyvállalat a sokszoros fizetéssel sem tud pótolni. Talán nagyképűen hangzik, de egy picit a halhatatlanság illúziója is benne van, hisz ha el nem törik, akkor ezek a porcelánok jóval túlélnek engem és valahol valakinek a féltve őrzött emléktárgyává válnak.

Úgy gondolom, nincsen igazán hasonlatos termék az általam festett porcelánokhoz, és paradox módon nem azért mert én annyira tökéletesen tudok festeni, hanem épp azért mert tökéletlen vagyok. Aki a porcelánfestést állami iskolában tanulta, annak az előre megadott minták hűséges és tökéletes másolását kellett elsajátítania, Az én spontán rajzaim viszont a kedvelőim szerint pont ettől élőbbek, szerethetőbbek és a gyerekek világához közelebb állnak, mint egy klasszikus herendi étkészlet (arról nem is beszélve hogy az ára miatt úgysem adnánk a kezébe).

A minták

Számos érdekes és izgalmas kérés is érkezett már az elmúlt évtized során. Különösen a gyerek készleteket szeretem készíteni, mert rendkívül fontosnak tartom, hogy a kicsik szívesen üljenek asztalhoz a nagyokkal együtt és a családi vacsora ne nyűglődés, hanem vidám élmény legyen. Ha ezt kiskoruktól megszokják, akkor még a kamaszkorban is természetes marad, hogy minden nap leülünk és beszélgetünk az asztal körül.

Évek óta töretlen a ballagási tányérok népszerűsége. Egy személyre szabott egyedi porcelán erre az alkalomra bizonyítottan remek választás, mindenütt nagy sikert aratott. Időtálló és kedves ajándék az óvónéninek, pedagógusoknak amely a csoportra vagy az osztályra fogja emlékeztetni őket.

Amit viszont tudtommal senki más nem készít az az általam kitalált mérföldkövek fantázianevű dísztányér, amit születésnapra és házassági évfordulóra rendelnek. A visszajelzések szerint telitalálat szokott lenni, mert az ünnepelt(ek) jelentős életeseményeit örökíti meg kis rajzok formájában és ez annyira személyre szabott, hogy mindenki könnyekig hatódik tőle. Ebből több darab került már külföldre is.

Termékeim másik része a teljesen egyedi leírás és képek alapján festett dísztányér, amivel születésnapévforduló vagy búcsúztató kapcsán örök emléket lehet állítani az elmúlt éveknek.

A technika

A porcelángyárban magas tűzön kiégetett és transzparens mázzal ellátott tárgyakat festem meg máz feletti festési technikával. Az egyik legjobb minőségű és tartós, kopásálló festékekkel dolgozom. A festék speciális, 800 fokon a mázba égő por alakban kapható pigment, ami csak szakboltból szerezhető be. Ez a festék, mivel az égetés során egyesül a mázzal, garantáltan kiállja az idő próbáját. Ugyanolyan tartós mint a gyáriak, tehát nem a hobbista sütőben “kiégetett” gyorsan megkopó kategória, vagy a szublimációs eljárással készült fényképes ajándéktárgyak. A minta fényes, ragyogó színű marad több éves használat után is. 

A tányérjaim porcelán révén sajnos nem törésállóak, de a piacon egyedülálló módon vállalom a szállítás során a törésgaranciát a küldeményeimre! Ha pedig a használat során történne vele valami, akkor bármikor újrarendelhető, meg tudom festeni újra, nincs kifutott széria.

Ha te is kedvet kaptál, hogy magadat, vagy egy kedves barátodat, családtagodat meglepd egy általam festett porcelánnal, nézz körül a webshopban! Különböző méretű tányérok, müzlis tál és bögre közül lehet választani. 

Ha valami teljesen személyre szabottra vágynál, az egyedi mintájú porcelánokat itt találod: egyedi minta JELENLEG NEM RENDELHETŐ

Kaspót, vázát, teás kannát és hasonlót nem tartok raktáron, de hozott anyagra (saját felelősségre) ezeket is meg tudom festeni, ha az anyaga erre alkalmas. Ha ilyen kérésed lenne, akkor írd meg az elképzeléseidet a kapcsolati űrlapon.“Minden nap öröm legyen asztalhoz ülni!”


“Számomra nagyon fontos a szép terítés, a közös étkezések jó hangulata, és az általam festett porcelánokkal hozzájárulhatok ahhoz, hogy ezt mindenki megvalósíthassa otthon.”

Függetlenül ellenőrzött
2491 vélemény