A receptet egy olasz barátnőnktől tanultam sok-sok évvel ezelőtt, és azóta is az egyik kedvencem. Emlékszem mennyire meglepődtem annak idején, hogy már rég ott volt a tizenvalahány fős asztaltársaság mikor kimentem hozzá a konyhába beszélgetni, és mondta, hogy akkor most elkezdi összedobni a desszertet. Tőlem sajnos ez a fajta lazaság távol áll, bár egy kis spontaneitást már magamra szedtem, de biztos hogy ennyi vendégnél én már előző este (max aznap hajnalban) megsütöttem volna a tortát. De teljesen igaza volt, mert 10 perc alatt bekészítette a sütőbe, és mire a főétellel végeztünk már hozta is a frissen illatozó süteményt.


Hozzávalók

  • kb 1 kg szilva
  • 250 g túró (ricotta)
  • 250 g liszt
  • 200 g cukor
  • 2 tojás
  • 100 g vaj
  • 1 sütőpor
  • csipet só, reszelt citromhéj, fahéjas cukor

Elkészítés

  1. A tojásokat egy tálban habosra keverjük a cukorral.
  2. Hozzákeverjük a túrót, a lisztet, a sütőport és az olvasztott vajat. Beleteszünk egy csipet sót és fél citrom lereszelt héját.
  3. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát. A tetejét kirakjuk a kimagozott, negyedekbe vágott szilvával. 
  4. Megszórjuk fahéjas cukorral és 180 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük.

Túrótorta fahéjas szilvával
Cimke:

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .