Kinek van kedve hosszasan főzőcskézni ebben a melegben? Nekem biztosan nincs, de ebéd nélkül sem maradhat a család… Megmutatom, mit szoktam ilyenkor készíteni: nem kell a tűzhely mellett állni mert a tésztán kívül semmit nem kell hozzá megfőzni, a többi hozzávaló mind nyersen kerül bele.  15 percen belül tálalható.


Hozzávalók

  • 250 g csigatészta (jelen esetben teljes kiőrlésű tönkökytészta)
  • 2 csomag mini mozzarella
  • kb fél kiló koktélparadicsom
  • 10-15 levél friss bazsalikom
  • extra szűz olívaolaj


Elkészítés

  1. A tésztát feltesszük főni
  2. Egy nagy tálba beletesszük a megmosott, félbevágott paradicsomot, a félbevágott mozzarella golyókat és a darabokra tépkedett bazsalikomot. Megsózzuk, bőven meglocsoljuk olívaolajjal, összekeverjük és állni hagyjuk. 
  3. Ha megfőtt a tészta leszűrjük és a tálba öntjük. Jól összekeverjük, hogy a forró tésztától a sajt és a paradicsom kicsit “megszottyadjon”. Ha szükségesnek látjuk még egy kis olajat tehetünk rá és már tálalhatunk is. Hidegen is fogyasztható.

 

Villámgyors nyári ebéd
Cimke:     

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .