krumplileves

Ezt a receptet egy olasz magazinból vágtam ki, és évek óta a téli időszak egyik kedvence. Olcsó, egyszerű és mégis kicsit más, mint a megszokott krumplileves. Könnyebb főétel előtt nagyon jó választás, mert laktató de gyorsan összállítható.


Hozzávalók

  • 600 g krumpli
  • 30 g liszt
  • 30 g vaj
  • 2 ek almaecet
  • 1 ág friss kakukkfű
  • 3-4 levél zsálya
  • 2 babérlevél
  • só, bors

Elkészítés

  1. A vajat egy lábosban alacsony lángon felolvasztjuk. Rászórjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett aranyszínűre pirítjuk. Meglocsoljuk az almaecettel és pár másodperc múlva felöntjük 1,2 l forró vízzel.
  2. A krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és a zsályával, babérral és kakukkfűvel együtt a leveshez adjuk. Megsózzuk és lassú tűzön kb egy óráig főzzük. 
  3. Ha letelt az idő, körülbelül a krumpli felét szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük. Eltávolítjuk a babérlevelet és a kakukkfű szárát is. A levest botmixerrel krémesítjük. Ha túl sűrű lenne, lehet vízzel vagy egy kis joghurttal fellazítani. Visszatesszük a darabos burgonyát és ízlés szerint borsozzuk. Kenyérkockákkal és/vagy mikrozöldekkel  megszórva forrón tálaljuk

 

Zöldfűszeres burgonya krémleves
Cimke:             

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .